Select Page

TULPPAANIEN HOLLANTI SEKÄ VIEHÄTTÄVÄT SAKSAN MAISEMAT

8-20.4.2020

ke 8.4

Kokoontuminen hyvissä ajoin Lohjan kirkkokentälle, josta bussi lähtee klo 17.30 Turkuun. M/S Viking Grace lähtee kohti Tukholmaa klo 20.55. (ajo n. 110 km)

to 9.4

Meriaamiainen. Saavumme Tukholmaan klo 6.30. Ajo Tukholma-Malmö. Kahvitauko ennen Grännaa. Pysähdymme Grännassa, joka sijaitsee Etelä-Ruotsissa maan toiseksi suurimman järven Vätternin itärannalla.  Kreivi Pietari Brahe perusti Grännan kaupungin vuonna 1652. Paikkakunta on tunnettu polkagris-makeisten valmistuksesta. Ruokatauko Husqvarnassa. Illalla saavumme Malmöhön. Finnlinesin Europalink matkustajarahtilaiva lähtee kohti Saksaa klo 22. (ajo n. 613 km)

pe 10.4

Aamiainen laivassa. Laiva Travemundessa klo 7.15. Ajamme Pohjois-Saksan halki, Bremenin kautta kohti Hollantia. Pidämme ruokatauon Oldenburgissa. Oldenburg on kaupunki Saksan Ala-Saksin osavaltiossa Huntejoen varrella. Ylitämme Hollannin rajan ja ajamme Kroningenin kautta IJsselmeerin padolle.  IJsselmeerinpato on 35 kilometriä pitkä patorakennelma. Vuonna 1933 valmistunut pato rakennettiin erottamaan Pohjanmereen kuulunut Zuiderzeen lahti järveksi, jolle annettiin nimi IJsselmeer. Ajamme patoa pitkin, missä kulkee Eurooppatie E22.  Illan suussa saavumme Amsterdamin lähelle Katwoudeen, joka on kansallisesti ja kansainvälisesti kuuluisa juustoalan maatiloistaan.  Majoittuminen hotelli Van der Valk Volendamiin.  Van der Valk Volendam sijaitsee rauhallisella maaseudulla hieman yli 15 kilometrin päässä Amsterdamista. Ilta vapaa.  (ajo n. 554 km)

la 11.4

Aamiaisen jälkeen suuntaamme päiväksi Amsterdamiin, Hollannin pääkaupunkiin.  Aloitamme opastetulla kanaaliristeilyllä klo 11-12.15 ja ryhmällämme on käytössä oma laiva.  Amsterdamin maamerkkejä ovat kaupungin kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet Amsterdamille lempinimen ”Pohjoisen Venetsia”. Risteilyn aikana näemme mm. Anne Frankin talon. Jatkamme opastetulla bussikiertoajelulla nähden mm. vanhaa kaupunkia. Päivän aikana näemme kuuluisimmat Amsterdamin nähtävyydet. Kierroksen jälkeen omatoimista tutustumista Amsterdamiin, mahdollisuus omatoimiseen ruokailuun. Illalla paluu hotelli Van der Valk Volendamiin.  (ajo n. 55 km)

su 12.4

Aamiaisen jälkeen lähdemme katsomaan nimikkojuustostaan kuuluisaa Edamia, joka on kanavineen ja vanhoine taloineen kuin Pikku-Amsterdam.  Iltapäiväksi ajamme Lissessä sijaitsevaan Keukenhofin kukkapuistoon, ajomatka n.55km. Keukenhof on maailman suurimpia kukkatarhoja. Se on 32 hehtaarin suuruinen, ja siellä on 15 kilometriä polkuja. Puisto on erikoistunut tulppaaneihin ja muihin sipulikukkiin, joita siellä onkin seitsemän miljoonaa yli 1 600 lajikkeesta. Kukkien ihastelun jälkeen jatkamme Noordwijk aan Zeen rantakaupunkiin, jonne on matkaa kymmenisen kilometriä. Vapaata tutustumista ja mahdollisuus omatoimiseen ruokailuun. Illalla paluu hotelli Van der Valk Volendamiin.  (ajo n. 145km)

ma 13.4

Aamiainen. Omatoiminen päivä.  Halukkaat voivat muun muassa vuokrata pyörän sillä Katwouden ympäristö – on erinomainen pyöräily- ja kävelyalue. Katwoudesta on monia reittejä, joita voit seurata, ja Marken ja Edam-Volendam ovat yllättävän lähellä. Hotellimme vieressä sijaitsee De Simonehoeve, joka on perinteinen juustofarmi ja puukenkätehdas. Simonehoeven juustoalan maalaistalossa voit seurata myös juuston valmistusta.

Halukkaille järjestetään aamupäiväretki Zaanse Schansiin ja Volendamiin. Zaanse Schans It is best known for its collection of well-preserved historic windmills and houses.  tunnetaan parhaiten säilyneiden historiallisten tuulimyllyjen ja talojen kokoelmasta.  Zaanse Schansin ulko-osa on avoinna katselua varten ilman sisäänpääsyä, mutta aukioloajat ja sisäänpääsyhinnat vaihtelevat sen museoissa, työpajoissa ja tuulimyllyissä.  Vierailemme myös Volendamissa, jonka satamaa koristavat tunnelmalliset vanhat kalastusveneet. 1900-luvun alkupuolella Volendam sai mainetta taiteilijoiden hengailupaikkana, jonka tunnelmissa viihtyivät niin Renoir kuin Picassokin.  (ajo n.65km)

ti 14.4

 Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Saksaa ja Kölniä. Ennen Kölniä pidämme kahvitauon ja Kölniin saavuttuamme lounastauon. Ihastelemme Kölnin kuuluisaa ja komeaa goottilaistyylistä tuomiokirkkoa. Kirkko on Pohjois-Euroopan suurin goottilainen kirkko. Sen mahtavat kaksoistornit nousevat aina 157 metrin korkeuteen.

Kölnistä jatkamme matkaa Koblenziin, joka sijaitsee Rein- ja Moseljokien liittymäkohdassa. Illan suussa saavumme Rudesheimiin, Rein-joen laaksoon. Majoittuminen ja päivällinen  hotelli Altdeutche Weinstubessa. Hotelli sijaitsee keskustassa. Ilta vapaa. (ajo n. 474 km)

ke 15.4

Aamiainen. Aamupäivä Rudesheimissa, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti nimellä pieni viinikaupunki suurella nimellä.

Tutustumme kaupunkiajelulla matkailijoiden suosimaan katuun Drosselgasse, jonka leveys on kolme metriä ja pituus 144 metriä. Käymme Niederwalddenkmal patsaalla, mistä on upeat näkymät Reinille ja Reininlaaksoon. Lounas hotellissa.

 Iltapäivällä lähdemme Reinin jokiristeilylle Rudesheimista-St.Goarshauseniin. Risteilyn jälkeen nähtävyyskäynti kuuluisalla Loreleyn kukkulalla, joka kohoaa noin 120 metrin korkeuteen joen pinnasta. Kallion kohdalla Rein on kapeimmillaan Pohjanmeren ja Sveitsin välillä: 113 metriä leveä ja 25 metriä syvä. Kallioon liittyy monia legendoja ja kansantarinoita. Illan suussa paluu takaisin Rudesheimiin. Klo 19 on tarjolla Drosselgassenilla olevassa Rudesheimer Schloss ravintolassa yhteinen illan vietto. Ryhmäläisiltä tehdään illanvieton osallistumiskysely ja ruokailutiedustelu matkan edetessä. (ajo n.70 km)

to 16.4

Aamiainen. Omatoiminen päivä. Mahdollisuus katsella ja kierrellä Rudesheimissa, mm. ajella kaapelihissillä Germaanien muistomerkille, tehdä kävelyretki viiniviljelysrinteille, käydä Eibingenin nunnaluostarissa. Halukkaille järjestetään bussikuljetus nunnaluostari -Asbach-ostoskeskus.  Päivällinen hotellissa.  (ajo n. 10km)

pe 17.4

Aamiainen. Aamupäivän aikana matka jatkuu kohti Celleä.  Celle sijaitsee vajaan 50 kilometrin päässä Hannoverista koilliseen. Cellen erikoisuutena ovat lukuisat ristikkorakennukset, jotka säästyivät toisen maailman sodan pommituksilta. Kaupungissa on edelleen useita satoja 1600-1800-luvuilta peräisin olevaa ristikkotaloja, jotka ovat asuin- ja liikehuoneistokäytössä. Ristikkorakennukset luovat keskustaan viihtyisän tunnelman. Ajomatkan aikana kahvitauko. Iltapäivällä saavumme Celleen. Majoittuminen ja päivällinen hotelli Heidekönigissä. Hotelli sijaitsee 1,6 km päässä Cellen keskustasta. Ilta vapaa. Halukkaille kuljetus keskustaan. (ajo n. 430km)

la 18.4

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Hampurin kautta Puttgardeniin. Ruokatauko ennen lautalle menoa. Lauttaylitys Puttgardenista Tanskaan Rodbyhyn, joka kestää n.45min. Kööpenhaminassa nähtävyystauko; Pieni Merenneito ja Amalienborgin linna, Tanskan kuningasperheen talvikoti. Ruokatauko Helsingörissä ennen lautalle menoa.   Lauttamatka Helsingöristä Ruotsiin Helsingborgiin kestää n.15 minuuttia.  Matka jatkuu Ljungbyhyn ja siellä majoittuminen hotelli Best Western Ljungbyhyn. (ajo n.593 km)

su 19.4

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Tukholmaa. Ajomatkan aikana ruoka- ja kahvitauko. Viking Line, M/S Gabriella lähtee klo 16.30 kohti Helsinkiä.  (ajo n. 435 km)

ma 20.4

Meriaamiainen. Saavumme Helsinkiin klo 10.10. Paluu Lohjalle, n. klo 11.30. (ajo n.55 km)

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetus tasokkaalla M. Tervon turistibussilla
 • laivamatkat meriaamiaisella: Turku – Tukholma inside-hyteissä (sisähytti) ja Tukholma-Helsinki seaside – hyteissä (ikkunahytti)
 • matkustajarahtilaivamatka aamiaisella: Malmö-Travemunde sisä /ulkohyteissä
 • majoitus aamiaisella Van der Valk Hotel Volendamissa, 4 tähteä (hotellissa uima-allas) 4 yötä
 • Amsterdamissa kanavaristeily ja kiertoajelu paikallisen suomenkielisen oppaan johdolla
 • pääsy kukkapuisto Keukenhofiin
 • majoitus puolihoidolla Hotelli Altdeutche Weinstubenissa, 3 tähteä (3 yötä)
 • Reininristeily Rudesheim -St.Goarshausen
 • majoitus puolihoidolla Hotelli Heidekönigissä, 3 tähteä (1 yö)
 • lauttaylitykset Putgarden-Rodby, Helsingör-Helsingborg
 • majoitus aamiaisella Best Western Hotel Ljungbyssä, 4 tähteä (1 yö)

Mahdollisuus muutoksiin pidätetään.

Retken todellinen hinta olisi 1135e

              Säätiön tarjous sinulle 795e (4-15v. 695e)

1 hengen huoneella ja hytillä todellinen hinta olisi 1438e

            Säätiön tarjous sinulle 1045e

Retken järjestää Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr., ollen osa säätiön toimintaa.

Retkenjohtajana toimii Anne Ndudim ja retken isäntänä Jorma Kuosmanen.

Retkeä koskevat tiedustelut ja ilmoittautuminen:
puh. 050- 347 2447 /Kuosmanen

Retken varausmaksu 300e /hlö ja se maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Loppumaksu on maksettava viimeistään 2.3.2020 mennessä ilmoitetulle tilille. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa retki seuraavin ehdoin: myöhemmin kuin 30 vrk, mutta viimeistään 7 vrk ennen retken alkua, peritään 50% retken hinnasta. Myöhemmin kuin 7 vrk ennen retken alkua tehdystä peruutuksesta peritään koko retken hinta.

Maksut tilille: FI47 4006 0010 2572 40 / Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr